Twitter   linkedin

Wijzer worden doet u niet alleen!
Schrijf u nu in en ontvang gratis advies van kindpakketwijzer

        

Over Kindpakketwijzer

De afgelopen jaren is de aandacht voor kinderen in armoede stevig op de politieke agenda gezet. Vooral het rapport ‘Kinderen in Armoede’ van de Kinderombudsman heeft een grote impact gehad op landelijke en lokale beleidsmakers (Steketee, M. 2013. Kinderen in armoede in Nederland). Uit het onderzoek bleek immers dat maar liefst één op de negen kinderen in Nederland dagelijks geconfronteerd wordt met (de gevolgen van) armoede. Hierdoor is het vaak niet mogelijk om mee te doen met leeftijdsgenootjes. Het Ministerie van Sociale Zaken heeft gemeenten de afgelopen jaren daarom opgeroepen om kindpakketten samen te stellen. Dat is een bundeling van op kindgerichte regelingen en initiatieven, waardoor kinderen toch volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Eind 2015 hadden al één op de acht gemeenten een kindpakket ontwikkeld.

 

Kindpakketwijzer is, net als INTERNEXXT, een initiatief van Intermediad B.V. en heeft tot doel om informatie over kindpakketten beschikbaar te stellen. Lokale beleidsmakers krijgen op een toegankelijke en laagdrempelige manier toegang tot deze kennis. Op deze manier kunnen gemeenten tijd en geld besparen aan verkennend onderzoek en sneller aan de slag met het implementeren van oplossingen die de problematiek aanpakt.

 

Wilt u meer informatie over kindpakketwijzer, of wilt u uw ervaringen met ons delen? Neem dan contact met ons op, of schrijf u in voor de nieuwsbrief!