Twitter   linkedin

De kracht van sport voor minimagezinnen

 

Het is weer Nationale Sportweek! De week van 9 t/m 17 september staat in het teken van samen sporten, bewegen en plezier maken. Onder #ikneemjemee delen betrokkenen leuke en belangrijke berichten op social media. Er is veel aandacht voor de kracht van sport. De slogan die daarbij hoort is ‘we winnen veel met sport’.  En dat klopt! Daarom is sporten ook zo belangrijk voor kinderen. Voor álle kinderen. Sport mag dan ook niet ontbreken in het kindpakket. Lees je mee?

 

We winnen veel met sport

“We winnen in Nederland veel met sport.” Zo stelt Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling bij NOC*NSF. “Het gaat daarbij niet alleen om medailles, sport haalt bij iedereen en op elk niveau het beste naar boven. In de Nationale Sportweek van 2017 laten we zien en voelen waar sport goed voor is, individueel maar ook maatschappelijk voor ons allen. In de maanden die er op volgen kan heel Nederland tijdens de Albert Heijn Sportactie zelf ontdekken wat sport voor je kan opleveren. Met Rotterdam als host-city zijn we tijdens de Sportweek verzekerd van vele leuke, uitdagende en inspirerende activiteiten met regionale en landelijke uitstraling.”

Video: Maatschappelijk belang van sport

Sport en kindpakketten

Sporten is bij uitstel een manier om anderen te ontmoeten. Sporten verbindt mensen uit alle culturen, van alle leeftijden en met elke financiële achtergrond. Het is niet alleen leuk om samen te bewegen en een gezonde leefstijl na te streven, het heeft ook een sterke sociale impact. Kinderen uit gezinnen met weinig geld ervaren sporten als een manier om meer zelfvertrouwen op te doen, nieuwe vriendjes te maken en er simpelweg bij te horen. Daarom mag sporten niet ontbreken in het kindpakket van jouw gemeente. Een aantal gemeenten zoekt de samenwerking op met Jeugdsportfonds om dit te kunnen realiseren. Dat is overigens niet verplicht, iedere gemeente kan ook zelf met lokale verenigingen een sportaanbod samen stellen. Vergeet daarbij ook niet om budget te reserveren voor sportkleding!

Deze artikelen vind je misschien ook interessant: