Twitter   linkedin

Kindpakketten in het nieuws

 

De laatste weken was weer een aantal kindpakketten in het nieuws. Kindpakketten die opvielen omdat ze vernieuwend zijn of omdat ze net gestart zijn. Wij hebben het belangrijkste nieuws over deze kindpakketten voor je op een rij gezet. Laat je inspireren door deze gemeenten en ga ook in je eigen gemeente aan de slag met kindpakketten!

 

1. Kindpakket Veenendaal maakt gebruikt van slimme software

In oktober 2017 lanceerde de gemeente Veenendaal een innovatief kindpakket met een breed lokaal aanbod. Zij werken met de software van INTERNEXXT. Op één centraal platform profiteren alle gebruikersgroepen van het gemak van een gepersonaliseerde online omgeving. Activiteiten of spullen kunnen eenvoudig online worden besteld en met de bevestigingsmail worden opgehaald bij de betreffende instantie of winkel. Jongeren van 12 jaar en ouder krijgen een eigen account en mogen zelf boekingen plaatsen. Kindpakket Veenendaal is daarmee een mooi voorbeeld van een vernieuwend activerend kindpakket.

>> Lees meer

2. Kindpakket Assen zoekt de samenwerking bij vroege signalering

Het kindpakket Assen is bedoeld als steun in de rug voor arme gezinnen in de provinciehoofdstad. De gezinnen kunnen via een digitaal aanvraagformulier geld aanvragen voor schoolspullen, een schoolreisje, zwemlessen, sportkleding, contributie voor een sportclub of voor een lidmaatschap van een culturele club. Daarbij werkt de gemeente Assen samen met scholen, huisartsen, de jeugdgezondheidszorg, Vaart Welzijn en het Taalhuis in De Nieuwe Kolk. Zodra deze signalen krijgen dat gezinnen het financieel moeilijk hebben en kinderen door armoede buiten de boot dreigen te vallen kan de gemeente ze wijzen op de extra ondersteuning die er is in de vorm van het kindpakket.

>> Lees meer 

3. Beuningen start met Kindpakket

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen vanaf begin 2018 gebruikmaken van het Kindpakket Beuningen. Met het kindpakket zorgt de gemeente Beuningen er samen met lokale winkeliers, verenigingen, scholen en hulporganisaties voor dat álle kinderen de kans krijgen om mee te doen en zich te ontwikkelen in de breedste zin van het woord. Deze gemeente zal, net als o.a. gemeente Veenendaal, voor de uitvoering van het kindpakket gebruikmaken van de software van INTERNEXXT. Het kindpakket zal onder andere een gemeentelijke regeling voor sport, cultuur, zwemdiploma A, digitale leermiddelen en schoolreisjes bevatten. Bijzonder is dat de lokale betrokkenheid wordt gestimuleerd door organisaties uit te nodigen om ook ‘leuke dingen’ en acties aan te bieden via de website van het kindpakket.

>> Lees meer

Altijd op de hoogte

Meer inspiratie vind je op onze pagina met Voorbeeldgemeenten. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over kindpakketten? Je bent van harte welkom om je bij onze volgers te voegen! Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg Kindpakketwijzer op Twitter en LinkedIn. Op onze social media kanalen vind je altijd een mix van nieuwe blogs en zowel landelijk als lokaal nieuws.