Twitter   linkedin

Wijzer worden doet u niet alleen!
Schrijf u nu in en ontvang gratis advies van kindpakketwijzer

        

Netwerk tegen armoede – gemeente ‘s-Hertogenbosch

In januari 2014 werd tijdens de conferentie Kinderen en Armoede aandacht gevraagd voor het feit dat er in Den Bosch kinderen in armoede leven. Hoewel er al veel en goed werk werd gedaan om armoede terug te dringen, vond men dat dit beter kon. Inwoners en organisaties weten immers niet altijd welk aanbod er is. Het opgerichte Netwerk tegen Armoede heeft als doelstelling om meer bekendheid te geven aan het aanbod en de meewerkende partijen.

 

Het Netwerk tegen Armoede biedt een digitaal platform waar activiteiten en initiatieven, die gericht zijn om armoede te herkennen, te verlichten, op te lossen of te voorkomen, bij elkaar komen. Ze biedt zelf geen rechtstreekse hulp, maar maakt voor  kinderen, ouders en andere partijen het zoeken naar de juiste weg makkelijk.Het Bossche kindpakket is een voorbeeld van een informatief kindpakket. De website biedt een toegankelijk overzicht van de bestaande initiatieven in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Door het aanbieden van de juiste keuzemogelijkheden is de zoektocht voor de eindgebruiker eenvoudig en helder.

“Maak gebruik van de kennis in je gemeente. Haal eerst kennis op bij lokale partijen voordat je ‘zomaar’ een aanbod samenstelt. Vaak gebeurt er al meer dan je denkt en zijn er veel hulpverleners actief, alleen weten ze dat niet van elkaar. Doe het samen!”

 

Ben je benieuwd naar het team achter Netwerk tegen Armoede? In het kader van de lancering van de nieuwe website in april 2017 interviewde Kindpakketwijzer Marijke Boesten, drijvende kracht in de organisatie. Het interview kun je hier teruglezen.

 

Bekijk hier de vernieuwde website van het Netwerk tegen Armoede