Twitter   linkedin

Wie bezorg jij een lach op 6 mei?

 

Op 6 mei (de eerste zondag van mei) is het de internationale Dag van de Lach. Dat lachen gezond is, wordt al jaren gezegd. Sommige onderzoekers menen zelfs dat je door te lachen je emotionele gemoedstoestand kunt beïnvloeden, ook als er niets grappig is. Zo ook Madan Kataria, de grondlegger van Laughter-Yoga. Op de dag van de lach wordt aandacht gevraagd voor het belang van de lach voor vrede, vriendschap en verbroedering. Mooie thema’s, die nauw aansluiten bij meedoen en erbij horen.

 

 

Lachen geeft hoop

Geen mooiere dag om negativiteit en taboes te doorbreken! Een lach mag er altijd zijn, ook als je niet lekker in je vel zit of als je situatie niet ideaal is. Ook als er ‘niets te lachen valt’, kan een lach je opvrolijken. Lachen geeft plezier, ontspanning en zelfs hoop. De filosofie achter de Dag van de Lach leent zich dan ook prima om iets extra’s te doen voor mensen in jouw gemeente die het niet breed hebben. Steek hen een hart onder de riem met een klein cadeautje en een positieve boodschap. Er zijn ongetwijfeld vrijwilligersorganisaties in jouw gemeente die hierbij kunnen en willen helpen.

Wat maakt jou aan het lachen?

Waar denk jij aan als je nadenkt over blij en gelukkig zijn? Wat brengt bij jou een lach op je gezicht? Vrolijke kleuren? Zonneschijn? Ballonnen? Samen zijn? En wanneer gaat die glimlach over in een schaterlach? Bij een goede grap misschien, acrobatische toeren van kinderen of een leuk spel? Allemaal ideeën waar je iets mee kunt doen in jouw gemeente. Ga ook eens na of er op school meer aandacht besteed zou kunnen worden aan de waarde van een lach en kleine geluksmomentjes.

Een lach in het kindpakket?

Hierboven beschreven we het nog vrij abstract, maar welke ‘middelen’ kun je als gemeente nu concreet inzetten om kinderen (die opgroeien in armoede) een lach op hun gezicht te bezorgen? We hebben er een paar voor je verzameld:

– Naar een grappige voorstelling van een cabaretier of toneelgroep
– Naar het circus
– Naar een grappige film in de bioscoop
– Lachen met vriendjes of gezin tijdens een dagje uit (bijvoorbeeld naar het zwembad)
– Lachen met een grappig gezelschapsspel
– Lachen op je verjaardag met een verjaardagsbox of kinderfeestje

Lachen verbindt

Misschien niet de meest gebruikelijke invalshoek om naar een kindpakket te kijken, maar we wilden deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. Bij Kindpakketwijzer geloven we dat een lach ontzettend veel kan doen, bij jezelf én bij anderen. Een warme glimlach of ongecontroleerde slappe lach, het maakt dat je je verbonden voelt! En dat gunnen we álle kinderen.