Twitter   linkedin

Alles wat je wil weten over digitalisering van kindpakketten

 

Digitalisering en innovatie zijn belangrijke sleutelbegrippen binnen de gemeentelijke overheid. Zeker binnen het Sociaal Domein is nog veel winst te behalen, onder meer doordat de administratieve processen per gemeente verschillen. Digitalisering zorgt op termijn niet alleen voor verbetering van de dienstverlening, maar ook voor efficiënte processen en kostenbesparing. En dat is zeker bij kindpakketten heel voornaam, omdat dan zoveel mogelijk geld terecht komt bij de doelgroep en vrijwilligers bezig zijn met mensen helpen in plaats van formulieren invullen.

 

Digitalisering kindpakketten

Digitale agenda 2020

De Digitale Agenda 2020, opgesteld door KING, vormt een leidraad voor gemeenten op het gebied van (digitale) dienstverlening. Hierin zijn de gezamenlijke ambities van gemeenten vastgelegd die te maken hebben met aansluiten bij, en effectief opereren in, de informatiesamenleving. Digitalisering van informatievoorziening biedt veel nieuwe kansen, maar het blijkt voor veel gemeenten lastig om in te spelen op deze ontwikkeling. Desalniettemin is digitalisering een belangrijk thema en moet de realisering ervan voltooid zijn in de komende (gemeentelijke) coalitieperiode.

Digitaal kindpakket

Een digitaal kindpakket klinkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. De twee belangrijkste pijlers zijn een digitaal platform voor de doelgroep en een digitaal uitvoerings- en verwerkingssysteem voor de gemeente en eventuele partners. Voor de doelgroep is het belangrijk dat alle informatie op één plek te vinden is en dat zij op die plek ook direct regelingen kunnen aanvragen, activiteiten kunnen boeken en/of declaraties kunnen indienen. Aan de ‘achterkant’ werkt de gemeente met systeem waarin alle gegevens van de gebruikers kunnen worden geregistreerd en verwerkt. Het is belangrijk om aanbieders en stichtingen desgewenst een rol te kunnen geven in het systeem. Werken met professionele software* voor kindpakketten kan zorgen voor een besparing op uitvoeringskosten van wel 60%!

Voordelen digitaal kindpakket

  • Besparen tijd en geld
  • Flexibel inzetbaar
  • Modern en overal toegankelijk
  • Alle informatie op één plek
  • Sturen op meetbare resultaten
  • Gemeente als regisseur, verbinder en facilitator

Tips van onze inspiratiedesk

Wil je graag professionele tips en ondersteuning bij het ontwikkelen van een digitaal kindpakket of het digitaliseren van een bestaand kindpakket? De medewerkers van onze inspiratiedesk staan voor je klaar! We helpen je graag door onze ervaringen en kennis met je te delen en samen een geschikte toepassing te vinden voor jouw gemeente. Bel 088-20 30 660 of vul het contactformulier in.

 

*INTERNEXXT heeft recent een modulair systeem op de markt gebracht waarmee kindpakketten en andere veel voorkomende regelingen binnen het Sociaal Domein eenvoudig te digitaliseren zijn. Het systeem draagt tevens de naam INTERNEXXT en is geschikt en betaalbaar voor zowel kleine als grote gemeenten. Kijk op www.internexxt.nl voor meer informatie!