Twitter   linkedin

Uitgelicht: een kindpakket met de technologie van AMCNEXXT

Sommige gemeenten kiezen ervoor om de ontwikkeling en uitvoering van hun kindpakket helemaal in eigen beheer te houden. Andere gemeenten hebben wat hulp nodig bij het opstarten, maar nemen daarna het stokje over. Er zijn ook gemeenten die het volledige kindpakket uitbesteden. Kortom, waar ligt de behoefte van jouw gemeente als het gaat over kindpakketten? In dit artikel lees je meer over de SaaS-oplossing van AMCNEXXT. Heel geschikt voor kindpakketten, maar ook toepasbaar op andere typen minimaregelingen.

 

 

Wat is AMCNEXXT?

Het is de missie van AMCNEXXT om mensen in een kwetsbare positie de mogelijkheid te geven om volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving. “Dat doen we door gemeenten te ondersteunen met praktijkgerichte beleidsvertaling, innovatieve software en betaalbare uitvoering. De gemeente houdt de rol van regisseur en profiteert van maximale beleidsvrijheid. Op die manier zetten we samen binnen de context van het politieke speelveld beleidsambities om naar aantoonbaar (maatschappelijk) resultaat. Daarbij laten we ons leiden door onze kernwaarden: transparant, innovatief, servicegericht en professioneel. Samen creëren we sociale impact!” Lees het hele verhaal op de website van AMCNEXXT.

Hoe werkt het?

De software van AMCNEXXT is een SaaS-oplossing. Dat betekent dat je geen onderhoud hebt en altijd profiteert van de meest actuele software. Je stelt voor jouw gemeente het ideale systeem samen uit de verschillende beschikbare modules. Een veelgekozen optie zijn de modules die een gemeente in staat stellen om een activerend kindpakket te voeren. Met een sterk sociaal netwerk, bestaande uit lokale ondernemers, scholen, verenigingen en hulporganisaties. Regelingen bied je aan in natura, waarbij gebruikers eenvoudig online aanvragen en later hun keuze maken in de webshop-achtige omgeving. Wil je daar meer over lezen, ga dan verder met dit artikel.

Welke gemeenten werken er al mee?

Gemeenten Veenendaal, Rhenen, Beuningen en Goeree-Overflakkee kozen al voor de software van AMCNEXXT om hun kindpakket op de laten draaien. De eerste drie hebben daarnaast ook de uitvoering van het kindpakket, aanbiedersbeheer en communicatie met de doelgroep bij AMCNEXXT ondergebracht. Maar zoals je ziet, hóeft dat niet. Elke gemeente neemt alleen af waar behoefte aan is. Als je meer wilt lezen over de kindpakketten van deze gemeenten, kun je doorklikken naar de pagina Cases op de website van AMCNEXXT.

Meer weten?

Bekijk het Dossier: Kindpakketten op de website van AMCNEXXT.

 

 

 

Kindpakketwijzer.nl is een initiatief van AMCNEXXT, bedoeld om meer aandacht te vragen voor kinderen in armoede en de mogelijkheden van het kindpakket. Kijk voor meer informatie bij Over Kindpakketwijzer.