Twitter   linkedin

Kindpakketten in het nieuws!

 

Ook tijdens de zomermaanden is er genoeg te doen geweest rondom het thema kindpakketten. Voor alle beleidsmakers die nu weer langzaam in hun ‘werkflow’ komen na de vakantie, hebben we een paar relevante nieuwsberichten verzameld in dit artikel. Deze gemeentes zijn in ieder geval volop aan de slag met hun kindpakket. Hoe zit dat voor jouw gemeente? Laat je inspireren door deze berichten en kijk ook even op onze pagina met Voorbeeldgemeenten.

 

Gemeente Heerenveen | 29-08-2017

“Als vader of moeder, weet je dat kinderen veel geld kosten. Dit begint al meteen na de geboorte met kleding en luiers. Later komen hier schoolkosten, abonnementen en contributies voor sport en muziekles bij.. En dan hebben we het nog niet eens over de extra uitgaven bij verjaardagen, vakanties of het begin van een nieuw schooljaar.”

Lees meer

Gemeente Rucphen | 22-08-2017

Met een extra bijdrage van het ministerie van Sociale Zaken en een aanpassing van de norm, wil de gemeente Rucphen het aantal kinderen uit arme gezinnen dat in aanmerking komt voor financiële ondersteuning uitbreiden. Op dit moment maakt zo’n veertig procent van de doelgroep gebruik van de regeling. De gemeente wil dit in samenwerking met de Stichting Leergeld opschroeven naar zestig procent.

Lees meer 

Gemeente Weesp | 16-08-2017

“Weesp heeft sinds vlak voor de vakantie een Kindpakket. Dat zorgt ervoor dat ook kinderen niet in armoede hoeven te leven. “Een belangrijke stap, maar we zijn er nog niet”, zegt wethouder Herman Tuning. Het Kindpakket voorziet in tegemoetkomingen in de kosten waar gezinnen met kinderen die op bijstandsniveau moeten rondkomen gebruik van kunnen maken. Voor een fiets bijvoorbeeld of kleding. In opdracht van de raad komen ook abonnementen voor speeltuin Don Bosco of toegangskaartjes voor voorstellingen in de City of Wesopa in het Kindpakket. De wethouder gaat dat nog dit jaar in orde maken, zo is zijn opdracht.”

Lees meer

Altena gemeenten | 14-08-2017

“Vanaf 14 augustus tot en met 31 december kunnen ouders extra geld aanvragen voor schoolspullen, schoolexcursies, kinderkleding en schoenen. Ouders kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het kindpakket. Ook kunnen zij originele bonnen declareren bij de gemeente. Het doel van het kindpakket is dat alle kinderen mee kunnen doen. Ook als hun ouders een lager inkomen hebben.”

Lees meer

Altijd op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over kindpakketten? Je bent van harte welkom om je bij onze volgers te voegen! Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg Kindpakketwijzer op Twitter. Op onze social media kanalen vind je altijd een mix van nieuwe blogs en zowel landelijk als lokaal nieuws.